perjantai 1. huhtikuuta 2022

Pillipiipareiden maaliskuu





Pajunkissa valkoinen,
silkinhieno pehmoinen.
Kevätpäivään aukenee,
aurinko kun hymyilee.

Maaliskuussa olemme saaneet nauttia niin aurinkoisista ja lämpimistä kevätpäivistä kuin vähän talvisemmista ja viileämmistäkin keleistä. On ainakin käyty mäenlaskussa, retkeilty koulun pihalle kiipeilemään ja leikkimään, valmisteltu pääsiäistä ja kevättä erilaisin askarteluin, vietetty pyjamabileitä, leikitty, laulettu, rakenneltu, maalattu... Seuraavissa kuvissa välähdyksiä Pillipiipareiden maaliskuun askareista.


Pajunkissoja ja narsisseja. Tässä työssä oli monta työvaihetta. Maalattiin pensselillä ja sormilla, leikattiin ja revittiin paperia, piirrettiin ja liimattiin. Näistä tuli upeita taideteoksia!



Pillipiiparit ovat innokkaita askartelijoita. Monipuolinen askarteleminen tukee motoriikan kehittymistä sekä silmän ja käden yhteistyötä. Kaiken lisäksi se on hauskaa ja palkitsevaa puuhaa yhdessä kavereiden kanssa.




Tässä valmistuu tipu- ja pupupurkkeja. Näihin kylvämme ruohon kasvamaan.




Maitopurkeista syntyi linnunpönttöjä ja pääsiäisruohopurkitkin odottavat jo hyllyn päällä kylvöpuuhia.





Plus-Plus -rakennussarjalla rakenteleminen on lapsista todella mieluista puuhaa. Pienistä yhteen liitettävistä paloista saa tehtyä monenlaisia kaksi- tai kolmiulotteisia rakennelmia joko mallista tai oman suunnitelman mukaan. Eri maiden liput kiinnostavat, ja tässä onkin syntymässä Englannin ja Italian liput. 





Leikki on lapsen tärkein ja merkityksellisin toiminta. Leikissä lapset kokeilevat uusia tapoja toimia, tutkivat ympäristöään, ovat sosiaalisessa vuorovaikutuksessa toisten kanssa, pääsevät käyttämään mielikuvitusta ja oppivat samalla muitakin tärkeitä taitoja. 




Pyjamabileissä luettiin hämärässä, hoivattiin pehmoleluja, käytiin satuhieronnassa ja rakenneltiin majoja. Ja mitkäs bileet ne olisivat jos ei tanssimaan pääsisi, joten lopuksi tanssahdeltiin discossa :) 





Musiikkihetkellä laulettiin keväisiä lauluja. Mummon kanat -laululeikissä lapset pääsivät esiintymään kanoina, tipuina, mummona tai viekkaana kettuna. 






Palikkahuoneessa voi peuhata ja riekkua, rakennella majaa tai joskus vaikkapa levähtää suuren pehmopalikan päällä. 





Kotileikkihuoneessa syntyy monesti usean ruokalajin menu. Pyykinpesukoneen saa tehtyä vaikka kahdesta muovilautasesta (yläkuva).






Musiikkimaalausta 




Viskarituokiolla tulossa olevat tehtävät olivat kuvina esillä, josta ne käännettiin sitä mukaa pois, kun tehtävä oli suoritettu. Näin jokainen lapsi tiesi, montako tehtävää oli vielä jäljellä. Tuokiolla mm. kerrottiin kuvasta, etsittiin kuvasta erilaisia asioita, harjoiteltiin paikkakäsitteitä ja pohdittiin, olivatko esitetyt väittämät totta vai ei. Tarinanoppien avulla keksimme yhdessä tarinan. Jokainen heitti vuorotellen noppaa ja keksi nopan kuvasta tarinalle jatkoa. 




Viskarituokion lopuksi väritettiin. Värittäminen onkin monen Pillipiiparin lempipuuhaa. Samalla harjoiteltiin oikeanlaista kynäotetta ja värien käyttöä. Ahkeria ja sinnikkäitä lapsia!






Liukurit luistivat hienosti Kukkokoulun mäessä. Aikuisetkin uskaltautuivat lopulta mäkeen :)



Mäenlaskun lomassa mehu ja suolatikut maistuivat makoisilta!




Ennen lounasta viskarit ja osa ryhmän nuoremmistakin kokoontuvat yhteiselle kalenterihetkelle. Kalenterin katsomisen lisäksi voidaan leikkiä yhdessä joku yhteisleikki, lauletaan, kerrotaan kuulumisia tai pohditaan tulevaa. Monesti myös nostetaan pussukasta suujumppakortti, jossa on suun motoriikkaa harjoittava tehtävä.

Perjantaisin ryhmäavustajamme Barry pitää lapsille kalenterihetken, ja samalla harjoittelemme esim. värejä ja viikonpäiviä englannin kielellä. 


Tervetuloa kevät ja huhtikuun aurinkoiset päivät 🌞









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pillipiipareiden huhtikuu

  Mäenlaskussa viimeisillä keväthangilla Kukkokoulun pihalla. Eläinleikkejä Aamupiirillä rytmiteltiin rytmikapuloilla "Vuorenkuninkaan ...