keskiviikko 20. maaliskuuta 2024

Pillipiipareiden maaliskuu

 

Talitintin titityy,

kevätsointiin virittyy.

Mäyrämuori havahtuu,

joko nyt on maaliskuu? 




Rakensimme yhdessä lasten kanssa pikkusaliin jumpparadan. Radalta löytyi ryömimistä tunnelissa, seinäkiipeilyä, puolapuille kiipeämistä, trampoliinilla hyppimistä, tasajalkahyppyjä vanteisiin, kierimistä, kuperkeikkaa sekä erilaisia tasapainoilutehtäviä. 




Viskareiden kanssa pohdimme, mikä ei kuulu joukkoon. 



Sitten lajittelimme tehtävämonisteessa olevat kuvat siten, että samaan ryhmään kuuluville kuville löytyi jokin yhteinen yläkäsite (urheilulaji, eläin, säätila ja vaate). Samalla harjoittelimme saksilla leikkaamista ja liimaamista.




Päivän tähti valitsi toiveleikikseen kampaamoleikin.



Vielä ehdimme mäenlaskuunkin. Kylläpä sai hyvät vauhdit! 



Retken paras hetki oli istahtaa mäenlaskun lomassa hörppimään lämmintä mehua.





Kevät tulee! Maansiirtotyöt ovat alkaneet myös päiväkodin pihalla.





Lazy-rakennuspalikoista syntyy monenlaista konetta. 




Palikkahuoneen leikkejä.




Nukkekodin siivouspäivä. Samalla pohdimme, mitkä huonekalut kuuluvat kodissa mihinkin huoneeseen ja lajittelimme ne oikeisiin paikkoihin. 






Viskareiden kanssa teimme hiihtoretken rantalenkin laduille. Puolivälissä nautimme eväät ja sitten jatkoimme taas matkaa. Matkalla tarkkailimme jo alkavia kevään merkkejä.




Kirjaston satutunnilla kuunneltiin sirkus-aiheista kirjaa ja samalla opittiin taikatemppukin. 




Rekka-auton tukeista syntyi lasten aloitteesta rakenteluleikki.





Elokuva-aamuna katsoimme YLE Areenasta Petteri-kaniinin seikkailuja.





Kevätruohon kylvöpuuhia.






Mallirakentelua erilaisia puutikkuja ja maitotölkin korkkeja hyödyntäen. Mallin mukaan rakennellessa harjoiteltiin samalla hahmottamista, hienomotoriikkaa, oman toiminnan ohjausta sekä matemaattisia valmiuksia. 




Aamupiirillä leikimme Pieni lohikäärme -leikkiä. 
"Pieni lohikäärme tuli alas vuoreltaan. Sen häntä oli poikki, siks oli suruissaan. Kauan etsi häntäänsä vaan viimein löysi sen. Sanoi: Terve, oot häntäni, oon jälleen iloinen!" (Pikku-Matin auto -sävel) 
Yksi leikkijä aloittaa leikin kävelemällä tilassa samalla muiden laulaessa laulua. Laulun loputtua lohikäärme kumartaa penkillä istuvalle lapselle, joka ryömii jalkojen välistä hännäksi, ja ottaa edellisen leikkijän vyötäisiltä kiinni. Lohikäärme kasvaa koko ajan isommaksi ja leikkiä jatketaan niin kauan kunnes kaikki ovat jonossa. 





Oman pelin viikolla meillä oli ryhmässä paljon uusia kivoja pelejä, joiden sääntöjä opettelimme ja joita pelailimme yhdessä. 





Musiikkihetkellä suklaamunien takaa paljastui jokin laulu tai leikki. Pääsimme myös  soittamaan erilaisilla soittimilla. Samalla laitoimme suklaamunat suuruusjärjestykseen. 





Aamupiirillä opettelimme englannin kielisen "Hello song" -laulun, jossa toimimme kuvitettujen ohjeiden mukaan. Lopuksi käteltiin vieruskaveria. Tämä laululeikki löytyy Youtubesta https://www.youtube.com/watch?v=yNqSdwvfSiA





Pikkusalissa pyöräytimme jättitabletilta hyrrää, ja liikuimme nuolen osoittamalla tavalla. Liiku kuin norsu, liiku kuin jänis. Tai miten liikkuisit kuin popcorn? Hyrrä löytyy nettiosoitteesta https://wordwall.net/resource/15281119/liiku-kuten.



Kalat verkkoon -leikissä yritettiin saada kaloja eli leikkijöitä jäämään kiinni verkkoon. Verkko kasvoi sitä mukaa kun kaloja jäi kiinni. 





Ylemmässä kuvassa hinauspalvelu kävi hinaamassa rikkoutuneen ajoneuvon. Alemmassa kuvassa tasapainoilua potkulaudalla ja "vitkuttimella". Leikin lomassa harjoitettiin kehonhallintaa ja tasapainoa. "Päivän tähdet" saivat omaan päiväänsä toivomaansa liikuntaa salissa niin ohjatusti kuin vapaan leikinkin muodossa. 




Silkkipaperivärjäystä askarteluhetkellä. Lapset saivat sommitella kuvioon mieleisiään värejä ja samalla harjoiteltiin leikkaamista viivaa pitkin.





Onpa talvi mennyt nopeasti! Pian pääsemme taas enemmän retkeilemäänkin, kun lumet sulavat metsistä. Tämän kevään aikana kaikki lapset saavat myös oman toivepäivänsä ja monta muutakin kivaa yhteistä hetkeä on vielä tulossa. Mikäli teillä on ideoita ja toiveita toimintamme suhteen, otamme niitä mielellämme vastaan. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pillipiipareiden huhtikuu

  Mäenlaskussa viimeisillä keväthangilla Kukkokoulun pihalla. Eläinleikkejä Aamupiirillä rytmiteltiin rytmikapuloilla "Vuorenkuninkaan ...