tiistai 30. marraskuuta 2021










LIISA NUKKUI, NÄKI UNTA. 
YÖLLÄ SATOI PALJON LUNTA. 
KINOS KASVOI, KASVOI PILVIIN ASTI. 
LIISA JUOKSI NOPEASTI.
PALLOIN PYÖREIN, PEHMEIN SUURIN, 
RAKENSI HÄN LUMIMUURIN.
LIISA HERÄS UNESTAAN, 
MUISTI LUMILINNOJAAN. 
KATSOI ULOS IKKUNASTA
LUNTA OLIKIN VAIN POLVIIN ASTI.






Olimme mukana "Joulupostia ikäihmisille" -kampanjassa, jossa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Pöydän ääressä oli iloinen tunnelma, kun kortteihin leikattiin, liimattiin, piirrettiin ja sommiteltiin kuvia ja koristeita. 




Matematiikkaa minieskareiden kanssa. Lukumäärien 1-6 harjoittelua 🎲









Olipa lapsilla paljon tekemistä, kun yön aikana oli satanut lunta. Lumikolat, pulkat ja liukurit kaivettiin heti esille ja sitten vaan mäkeen ja lumihommiin





Mallirakentelua legoilla..




..ja värillisillä jäätelötikuilla.






Rakenteluleikkiä duploilla. Lasten omat rakenteluleikit kehittävät myös matemaattista ajattelua, sillä rakentelu auttaa lasta ymmärtämään muotoja, pituuksia, suhteita ja lukumääriä.




 Molla ABC-ohjelmalla harjoiteltiin kirjoittamaan sormella oman nimen kirjaimia.





Suujumpassa tehtiin erilaisia harjoituksia suulla. Hiiren viikset -harjoitusta kokeilimme myös siten, että pilli aseteltiin ylähuulen ja nenän väliin. Joku sai sen siinä pysymäänkin. Huulten välissä pilli pysyi varmemmin. 
Suujumppa on leikkiä, jossa huomio kiinnitetään suun ja kasvojen alueille. Näin lapsi tulee kasvojen lihaksistosta tietoiseksi. Harjoitteilla aktivoidaan ja vahvistetaan mukavalla tavalla kasvojen alueen lihaksiston liikeratoja. Näiden toiminta vaikuttaa puheen kehitykseen ja tuottamiseen.





Lapset askartelivat sinisiä ja valkoisia silkkipaperisia lumihiutaleita, joista sitten koottiin ikkunoihin kaksi isoa Suomen lippua. 

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ 6.12. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pillipiipareiden huhtikuu

  Mäenlaskussa viimeisillä keväthangilla Kukkokoulun pihalla. Eläinleikkejä Aamupiirillä rytmiteltiin rytmikapuloilla "Vuorenkuninkaan ...